Nieuws

De Makkers van Meerbeke komen “de Koer Op Tegen Kanker”

De ‘Makkers van Meerbeke’ een vriendengroep uit Meerbeke organiseren op donderdag 15 augustus ‘de Koer Op Tegen Kanker’, een evenement waarmee ze geld inzamelen voor de 100km-run ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

Dit evenement vindt plaats in het Hof Te Zijpe in Pamel. In een oogstfeestsausje voorzien de Makkers op de koer van deze toch wel unieke locatie een hele dag activiteiten voor jong en oud en zamelen zo geld in voor de 100km-run t.v.v. Kom Op Tegen Kanker.

De Makkers, een vriendengroep uit Meerbeke, nemen sinds 2023 deel aan de 100km-run van KOTK. De 100km-run is een uniek loopevenement, waarbij teams van vier samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Per team zamel je minimaal 2.750 euro in voor KOTK. Voor de volgende editie schrijven de makkers opnieuw 2 ploegen in en willen met de Koer Op Tegen Kanker zoveel mogelijk geld in het laatje brengen.

Als onderdeel van de Koer Op Tegen Kanker organiseren ze een social “Trailrun To Beat Cancer”. Met ondersteuning van een aantal gevestigde lopers en Sport Vlaanderen kan er 10 en 15km gelopen worden. De gezamenlijke start vindt plaats om 14u30, op gang geblazen door het Loemeks Muziek Collectief.

Voor de iets minder sportievelingen werden er ook wandelingen uitgestippeld van 5, 10 en 15km waarbij de deelnemers op interactieve wijze de routes zullen ontdekken op basis van foto’s en pijlen. Vrije start van de wandelingen tussen 8u00 en 15u00.

Voor de muziekliefhebbers werd er ook een gevarieerd muzikaal programma uitgewerkt met o.a. de 4 Hippies, Uppelink, Arjaun en Attacama. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkastelendorp en er is een schmink stand voorzien. Voor De hongerigen zijn er BBQ broodjes en en komt Wijs met een pop-upijskar.