Herbeluister

Bart Beeckman: “Want kanker stopt nooit”

In het laatste weekend van september vindt in het stadspark van Aalst de achtste editie van Levensloop Aalst plaats. Momenteel zijn 1.200 deelnemers ingeschreven, verdeeld over 45 teams. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. De vorige zeven edities brachten samen 1,1 miljoen euro op.

De organisatie hoopt 2.000 deelnemers en evenveel bezoekers te mogen verwelkomen.

Inschrijven kan nog!

Deelnemers kunnen zich nog steeds inschrijven via de website of zelfs tijdens het evenement zelf. Of men nu wil wandelen, lopen of gewoon aanwezig zijn om de sfeer te proeven, iedereen is welkom.

Wat mag men verwachten?

Tijdens het weekend kunnen deelnemers en bezoekers genieten van maar liefst 11 optredens. Er is volop kinderanimatie en met meer dan 25 eet- en drankstandjes is er een gevarieerd aanbod. Het belooft een weekend te worden vol plezier, samenzijn en steun aan het goede doel, waarbij alle opbrengsten rechtstreeks naar Stichting Tegen Kanker gaan. Tot nu toe is er al bijna 40.000 euro ingezameld, een bedrag dat nog aanzienlijk zal verhogen.

Ambassadeurs Levensloop Aalst

Steven Van Herreweghe en Shauni Van Impe, peter en meter van Levensloop Aalst, roepen iedereen op om hun steentje bij te dragen. Of het nu door deelname, donatie of gewoon een bezoek is, elke vorm van steun is van groot belang. Wanneer je je inschrijft in het Levensloop Team, en je doet dit via Shauni, trakteert zij alvast op curryworsten!

Oproep voor vrijwilligers

Voorzitter van het Levensloopcomité, Bart Beeckman, is tevreden met wat er al gerealiseerd werd. Al is extra hulp nog steeds noodzakelijk.
“We hebben vrijwilligers nodig om te helpen met het opzetten van tenten op donderdag en vrijdag, tijdens het weekend zelf, en met het afbreken van het terrein op zondag en maandag.”, aldus de voorzitter.

In Weekend Ninove legde Bart uit wat Levensloop precies is en nodigde hij ook alle Ninovieters uit om deel te nemen of langs te gaan in het stadspark van Aalst.

Jo Willems, teamkapitein van (Wo)Men On The Run uit Ninove vertelde waarom zijn team gemotiveerd is om mee te doen.

Levensloop gaat door in het stadspark van Aalst van zaterdag 28 september 2024 om 15u tot zondag 29 september 2024, 15u.

Meer info over Levensloop Aalst en hoe je kan inschrijven, vind je hier.

Beluister hier het interview met Bart Beeckman en Jo Willems: