Nieuws Okegem

Het Huis van Habbekrats geopend in Okegem

Vandaag – woensdag 9 oktober – opende Het Huis van Habbekrats officieel de deuren. Het pand ligt in het hart van Okegem en is gehuisvest in de voormalige pastorie.

In Het Huis zijn alle kinderen welkom. Ze vinden er vijf warme, dynamische kamers en een uitgestrekte tuin, waarin ze kunnen spelen en uitrusten. Er is ook altijd iemand die luistert, of ze nu lachen of verdrietig zijn.

Door de samenwerking met La Lorraine Bakery Group is Het Huis bovendien een leerwerkplaats. Jonge mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, kunnen er worden tewerkgesteld.

Het Huis draagt sterk bij aan de kansenrijkdom van jongeren en sluit aan op de lopende jeugdprojecten van de stad. De positieve benadering zorgt voor een beter zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en een beter welbevinden. De intrinsieke warmte van Het Huis staat garant voor veiligheid en geborgenheid in een vertrouwelijke omgeving.

De stad stelt het pand ter beschikking van Habbekrats. “Jongeren krijgen hier de mogelijkheid om te ontplooien, ook om technieken aan te leren, om te ontspannen, om hun huiswerk te maken”, aldus Tania De Jonge in de podcast ‘Ninove KIEST’.